Khas buat surirumah, ibu-ibu dan
isteri-isteri ..
"EKSKLUSIF:
Rahsia Bagaimana
Seorang Wanita Berkerjaya Yang Biasa-Biasa Sahaja Masakkannya, Menjadi Luar Biasa Dalam Masa 1 Hari
Sehingga Membuatkan Suami & Anak-Anak Menjilat
Jari Sambil Mengagumi Kehebatan Memasak Bagaikan Selebriti Chef"
Anda juga mampu membuatkan suami
kesayangan anda berkata,
“Wow, sedap betul la ayang masak, ni yang makin sayang kata ayang ni..”
Buat anda yang mungkin ada masalah
ini:
- Tak cukup masa la nak memasak, ada tak cara yang paling mudah dan cepat untuk memasak?
- Mahu beli peralatan memasak macam dalam MasterChef, tapi mahal la pulak.
- Mahu masak sedap macam chef, tapi tak tahu bagaimana caranya. Bukan senang nak belajar dengan chef tau .. tambah lagi dengan chef yang ada nama .. confirm MAHAL punya
- Mahu masak dengan cepat dan sedap di rumah untuk suami dan anak-anak, tapi selalu tak ada masa. Ditambah lagi dengan keletihan selepas bekerja seharian.
- Ada diantara anda berkata “Saya tak pandai masak, masak maggi pandai la”
- Mungkin anda pernah terfikir, ada tak cara untuk masak dengan pantas?
- Anda seorang wanita berkerjaya tanpa pembantu rumah dan sangt-sangat memerlukan peralatan yang dapat membantu memudahkan dan memendekkan masa memasak.
Masalah-masalah diatas sudah biasa
didengari. Memang ramai terutamanya kaum hawa di Malaysia mengalaminya.
Mungkin anda juga tergolong darinya …
Itu masih normal. Sebenarnya ada
lagi masalah yang lagi besar yang dihadapi oleh ramai kaum hawa
Malaysia ni. Jangan marah kalau kami katakan bahawa:
- Ramai sangat golongan hawa kita yang kurang berminat untuk memasak. Terutamanya yang duduk di Bandar. Apa sebabnya yer?
- Ramai kaum hawa kurang berminat untuk masak. Kalau masak pun sekali sekala sahaja. Tapi kami yakin bukan anda!
- Ada bakal calon isteri yang di “test” power oleh bakal mak mertual semasa bertangdang dirumahnya. Ramai yang gemuruh .. maklumlah malu kat bakal mak mertua kalau tak tahu masak.
- Ada yang beri alasan tak ada masa nak masak. Almaklumlah, mana ada masa nak masak atau belajar masak kalau dari umur 13 tahun hingga masuk universiti masih duduk di hostel. Bila habis study, sibuk dengan kerjaya .. mana ada masa. Hmmm
- Paling ramai takut memasak ialah kerana takut tak sedap. Anda tak perlu stress dengan keadaan ini. Pernah tak dengar ungkapan ini, “Practice Makes Perfect”
- Dan banyak lagi hal, tapi malas kami huraikan penjang lebar.
Alat pemanggang ini sangat popular
di kalangan suri rumah, ibu-ibu dan isteri-isteri di negara Jepun dan
Korea. Mereka sangat suka menggunakan produk ini kerana ianya ringkas,
mudah dan selamat untuk digunakan.
Dengan lafaz Bismillahirahmanirahim,
kami memperkenalkan anda ...
Mari Kita Lihat Cara – Cara Menggunakan Pemanggang Ajaib Generation 1 & Periuk Ajaib Generation 2 Satu Per Satu. Tak Kenal Maka Tak Cinta!
1.Keluarkan Pemanggang / Periuk Ajaib dari kotak
2.Cuci Pemanggang / Periuk Ajaib dengan air yang bersih dan sedikit cecair pencuci. Kemudian lapkan Pemanggang / Periuk Ajaib sehingga kering
3.Letakkan di atas dapur gas dangan membuka Pemanggang / Periuk Ajaib, kemudian tuangkan sedikit minyak sahaja apabila menggoreng atau menumis.
4.Tak perlu menggunakan minyak apabila memanggang. Begitu juga, tidak perlu menggunakan air yang banyak ketika merebus. Nyalakan api yang sederhana dan sedia untuk digunakan
5.Pastikan penutup Pemanggang / Periuk Ajaib ditutup rapat apabila memasak, kerana ianya akan mempercepatkan proses memasak dan juga untuk menghindarkan daripada percikan minyak, air atau masakan yang sedang dimasak.
6.Semasa memasak atau memanggang, senduk/sudip tidak diperlukan. Anda hanya perlu memusing-musingkan kedua-dua belah permukaan luaran Pemanggang / Periuk Ajaib di atas dapur tanpa membuka penutup.Anda juga tidak perlu mengacau / menggaul makanan yang dimasak di dalam Pemanggang / Periuk Ajaib, sebaliknya hanya perlu menggoyangkan Pemanggang / Periuk Ajaib ke kiri dan kanan bagi tujuan tersebut.
7. PERINGATAN!!Jangan sesekali menggunakan sudu , sudip, senduk atau alatan yang diperbuat daripada “stainless” ataupun “besi” bagi tujuan mengacau / menggaul mahupun mengangkat makanan yang dimasak.Ini akan mengakibatkan lapisan ‘non-stick’ pada pemanggang akan terguris dan terkopek. Hanya alatan yang diperbuat daripada nilon, kayu atau plastik sahaja dibenarkan.
8.Setelah selesai memasak, alihkan masakan yang dimasak dan cucikan pemanggang. Untuk tujuan cucian, hanya span lembut dibenarkan. Kemudian dilap sehingga kering sebelum pemanggang disimpan.
1.Mudah Dikendalikan & Tidak Nipis
Direka khas tidak berat supaya mudah dikendalikan dan tidak nipis bagi mengelakkan makanan hangus. Kedua – dua belah permukaan boleh digunakan apabila memasak2.Satu bahagian permukaan terdapat garisan timbul dan satu bahagian lagi terdapat corak khas bagi memastikan makanan tidak melekat dabn terbentuk cantik
3.Material
Body: Aluminium Die-Casting COATING External Coating: JH Paint with 380 Degrees4.Silikon Khas
Silikon Khas dilengkapi untuk meningkatkan tekanan di dalam periuk, membolehkan anda memasak dengan cepat dan nutrisi makanan dijamin terjaga. Memudahkan urusan memasak dengan penggunaan minyak yang minima. Masakkan adalah baik untuk kesihatan disebabkan memasak dengan tidak perlu atau menggunakan sedikit minyak sahaja.5.WHITFORT USA 2 LAYER NON STICK COATING
Memastikan makanan tidak melekat dan terbentuk cantik.6.BAKELITE HANDLE WITH MAGNETIC (Tangkai Bakelite dengan Magnet)
Tangkai magnet yang kuat dapat meningkatkan tekanan didalam periuk dan memudahkan anda untuk membuka dan menutup.Reka bentuk ketahanan tekanan kekal membantu mengekalkan aroma dan citarasa semulajadi makanan.
0 comments:
Post a Comment